Domarskandal på Träffen

Klockan tre, ska de ske! Ekade runt om i Sätra under morgonen. Klockan närmade sig. Långkallingar åkte på, Chokladen värmdes på spisarna och smörgåsarna breddes. Det var dags. Vi begav oss bort mot Träffen, Sätra IKs hemmaplan. För att bevittna SFG prospecten Affes debut i nya laget.

Fint folk kommer alltid sent sägs det. Så självklart klampar vi in med luvorna upp över huvudet 10 minuter in i matchen. Blir briefade om att Sätra redan skaffat sig en tidig ledning och Sätra har även större delen av spelet. Affe såg stabil ut och hördes i vanlig ordning mest på plan. På förhand troddes KBK fans vara här för att göra livet surt för "Judas" i sin nya klubb, men vi slapp göra upp med dem, kanske berodde de på att KBK även dem hade match i en helt annan del av staden.

Halvvägs igenom termosen med choklad nätar Sätra igen. 2-0 och en mycket bra start var ett faktum. Affe, som inte hade haft så mycket att göra så här långt på sin mittbackspostition fick snabbt ta åt sig en stor del av äran för målet då SFG klacken ansåg att målet var hans. Trots att han kanske inte var sist eller näst sist på bollen, eller ens i närheten för den delen.

Efter en halvtimmes spel var det sen dags för Affe att visa varför just han är en man för SFG. Med bra ansatts och med fokus på bollen satte vår grabb fart, ett par snabba steg och så lättade han från marken och vinklar upp dobbarna. En smått brutal tackling och stackars motståndaren rullar runt i smärta på det kalla gräset. Domaren springer (inte helt vanligt på Träffen) fram och drar bestämt upp det röda kortet.


Affe ser efter spelaren efter kapningen som gav det röda kortet

Direkt efter att Affe vankat av planen nätar motståndarna på en frisparksvariant, men då var SFG redan på väg därifrån... Efter en strålande inledning på matchen vart det ett småbittert slut på nya steget i Alfredssons karriär. Men tacklingen kommer gå till historien, känns stort att ha varit på plats! Tror vi har en lysande säsong att se fram emot!

2 kommentarer:

  1. Testkommentar yo

    SvaraRadera
  2. hihi, låter som de kommer bli en strålande säsong :)

    SvaraRadera